Ви тут:
Суспільство 

Голова правління Суспільного назвав найбільшу відмінність між Україною та росією в медіа

Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький виступив на онлайн-конференції Японського національного пресклубу (Japan National Press Club), де розповів розповів про діяльність Суспільного в умовах війни, роботу співробітників в регіонах, передані Starlink від компанії Ілона Маска та найбільші виклики для медіа.

Зокрема під час обговорень він зазначив учасникам найсуттєвішу різницю між Україною та росією в медіа — це свобода слова.

«Ми маємо протокол від Міністерства оборони, за яким можемо показувати місця після ракетних ударів лише через 8 годин. Таким чином, щоб російські окупанти не могли зловити координати та вдарити по цілі повторно. Ми розуміємо урядові обмеження в умовах воєнного часу і намагаємося їх дотримуватися. Водночас для нас, як і інших незалежних медіа в Україні, важливо, щоб військова цензура не перейшла в політичну. Тому що одна з найбільших відмінностей України від росії — це свобода слова. Бо якщо уряд України, на відміну від росії, застосує політичну цензуру проти незалежних медіа, буде великий скандал. Для Суспільного дуже важливо залишатися таким же незалежним», — підкреслив Микола Чернотицький. 

Він також відреагував на журналістів з проросійськими поглядами, які займаються не свободою слова, а працею проти своєї країни. 

«До війни в Україні були телеканали, які підтримували проросійські наративи. Їх заборонили, а Медведчука (проросійський експолітик України, олігарх, власник трьох заборонених телеканалів — прим. ред.), наближеного до путіна, заарештували. Журналісти, які сіяли проросійські наративи, — це не про свободу слова, це про працю проти своєї країни», — уточнив голова правління Суспільного.

Перейти до вмісту