Ви тут:
Featured Video Play Icon Суспільство Україна 

Чекаємо на позитивне європейське рішення для України, – Володимир Зеленський

Звернення Президента України Володимира Зеленського до учасників благодійного телемарафону Embrace Ukraine – #StrivingTogether, який відбувся в Амстердамі.

Пані та панове! Вітаю вас із Києва!

Залишається декілька днів до історичного рішення Європейського Союзу щодо України. І я впевнений, що ні в кого з нас, ні в кого з вас немає сумнівів, що Україна має отримати позитивне рішення. Ми на це заслужили! І заслужили не тільки нашою сміливістю й боротьбою за свободу.

Напад Росії на Україну поновив у нашій памʼяті найгірші сторінки історії. Російські бомби руйнують міста. Російські солдати вбивають тисячі мирних людей. Російська держава здійснює навіть масову депортацію українців. Що це таке? Це атака Росії проти всієї вільної Європи – проти наших спільних цінностей. Проти людських прав, верховенства права й конвенцій, які захищають кожну людину у Європі та світі. Ми не дозволимо зруйнувати наші цінності!

Я вірю, що разом ми зможемо закінчити війну нашою перемогою якнайшвидше. І відбудуємо все, що Росія зруйнувала. Об’єднана Європа – точно сильніша, ніж будь-яка тиранія!

Навіть під час такої жорстокої війни українські демократичні інституції збережені. Навіть зараз ми розширюємо простір дії європейських цінностей – учора парламент України ратифікував Стамбульську конвенцію. І хоч би як тиснула Росія, ми все одно впевнені, що майбутнє Європи – безумовно, світле й вільне, бо ми всі разом його захищаємо!

Я вдячний усім, хто підтримує нас. Дякую тобі за цю щирість, Амстердаме!

Чекаємо на позитивне європейське рішення для України!

Embrace Ukraine, strengthen Europe!

Слава Україні!

Перейти до вмісту