Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“Без меж”: у Лубнах відкрили виставку робіт родини Юр’євичів

17 червня у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відбулося відкриття виставки творчої майстерні родини Юр’євичів “Без меж” (92 роботи). Роботи – неповторні, правдиві, глибинні за філософським змістом, і кожна з них живе своїм особливим життям.

Всупереч родинним зв’язкам кожен з представлених митців має свій стиль. Тож, презентовані цього дня на виставці і живопис, і фото, і скульптура з металу, декоративні композиції, навіть майстерність танцю.
Таланти Творчої майстерні “Юр’євич” відзначено багатьма мистецькими проєктами, а цьогоріч по праву присвоєно звання лауреата літературно-мистецької премії імені Володимира Малика в номінації “Мистецтво та монументальна скульптура”. Окремо варто зупинитися на особистості Віктора Юр’євича, за плечима якого безліч творінь. Він є автором багатьох ілюстрацій до книжок місцевих авторів. Нещодавно одна з найкращих робіт від родини була продана на аукціоні в Києві, кошти від якої переадресовано на підтримку захисників України.

В експозиції представлені тематичні роботи. Про них, про творчість родини розповіла Ірина Юр’євич, яка також презентувала на виставці свої твори. На цій зустрічі не було одного із членів родини – Дмитра, який не зміг поки що, через певні обставини, повернутися до України. Але в нього вже є свій маленький колектив, і чудова композиція з металу “Риба” – це їхня робота.

З відкриттям персональної виставки Творчої майстерні “Юр’євич” та ювілейними датами у житті митців привітали міський голова Олександр Грицаєнко, начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко, директор Калайдинцівської школи Сергій Мисник. До вітань приєдналися і колеги – митці: член НСХУ Володимир Мірошниченко, художниця – волонтерка Марина Сацура. Під час зустрічі зі словом вдячності виступив і сам ювіляр Віктор Юр’євич, подякувавши всім присутнім за те, що розділили бентежні миті відкриття разом з творчим колективом. Окрасою виставки був вступ зразкового аматорського колективу східного танцю “Аміра”, в якому танцює найменша із творчої родини Юр’євичів Софія (художній керівник – Тетяна Дацій).

Виставка діятиме до 8 липня.

Марія Бойко

Фото: Лубенська міська рада

Перейти до вмісту