Ви тут:
Суспільство Україна 

ЗСУ можуть дійти до кордону на Харківщині з контрнаступом, – ISW

Аналітики Інституту досліджень війни вважають, що український контрнаступ у Харківській області незабаром може дійти до кордону з Росією, водночас у Херсонській області можуть оголосити псевдореспубліку.

Про це повідомляє Institute for the Study of War (ISW).

“Український контрнаступ на північний схід від Харкова досягає значного прогресу і, ймовірно, просунеться до російського кордону в найближчі дні чи тижні.
Російські війська можуть здійснювати обмежений відхід перед загрозою успішних українських атак і, як повідомляється, зруйнували три мости, щоб уповільнити просування українців.
Армії зазвичай руйнують мости лише в тому випадку, якщо вони вирішили, що не будуть намагатися перетнути річку в іншому напрямку найближчим часом; Тому навряд чи російські війська найближчим часом розпочнуть операції з повернення північно-східних околиць Харкова, звільнених українськими військами.
Російські війська раніше зруйнували кілька мостів під час відступу з Чернігівської області, як і українські війська, які відступали перед загрозою російського наступу в перші дні війни”.

Перейти до вмісту