Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

“Вирішив прибрати та спалити суху траву”: у Лубенському районі на палія скали адмінпротокол

7 травня загорівся очерет у селі Кроти Пирятинської громади Лубенського району. У зв’язку з вітряною погодою, вогонь швидко розповсюдився. Рятувальники загасили пожежу, вигоріло близько 1 га. 

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Полтавській області.

Під час огляду місця пожежі виявлено територію випаленої сухої рослинності на площі 20 кв. м, власником якої є 74-річний чоловік, який проживає поруч. Він вирішив прибрати та спалити суху рослинність на власній території. Внаслідок сильного вітру пожежа по трав’яній підстилці почала швидко розповсюджуватись в бік водно-болотистої місцевості (очерету), яка належить Національному природному парку “Пирятинський”. Працівник парку помітив вогонь та не втрачаючи часу викликав надзвичайників та працівників поліції.

Причина пожежі – необережне поводження з вогнем під час самовільного випалювання сухої рослинності громадянином. На чоловіка склали адміністративний протокол за ст.77-1 ч.1. КУпАП.

Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн.) і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн.).

Фото: ДСНС

Перейти до вмісту