Ви тут:
Суспільство Україна 

Вісім громад Сумщини увійшли в оновлений перелік громад, які знаходяться у районах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні

На 24 травня в оновлений перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Джерело: Мінреінтеграції

До переліку додано 8 громад у Сумській області (Новослобідська сільська територіальна громада, Великописарівська селищна територіальна громада, Білопільська міська територіальна громада, Краснопільська селищна територіальна громада, Юнаківська сільська територіальна громада, Есманьська селищна територіальна громада, Середино-Будська міська територіальна громада, Шалигинська селищна територіальна громада.

Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (6 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (61 громада), Луганської (37 громад), Миколаївської (22 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) та Сумської (8 громад) областей.

Переглянути актуальну інформацію щодо статусу громад можна за посиланням на цифровій мапі.

Тобто, всі ВПО, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Як ми повідомляли, зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій, спираючись на три ключові критерії визначення територій. Це:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких тривають активні бойові дії.
Перейти до вмісту