Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Відбудова зруйнованої ТЕЦ у Кременчуці коштуватиме близько 500-800 млн грн, – Дмитро Лунін

Відбудова зруйнованої теплоелектроцентралі у Кременчуці коштуватиме близько 500-800 млн грн. Щодо НПЗ, то шлях відбудови цього підприємства визначатиме його керівництво.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Внаслідок трьох масованих ракетних обстрілів, які війська рф завдали по нафтопереробному заводу у Кременчуці, його інфраструктура була знищена. 

“Ступінь пошкоджень навряд чи дозволить відновити виробництво до кінця року. Всі люди залишаються на своїх робочих місцях, ніхто не звільнений. Я впевнений, що з людьми, які там працюють, буде все нормально, і вони отримуватимуть заробітну плату”, – розповів Дмитро Лунін.

За його словами, керівництво підприємства саме визначатиме шлях відбудови: чи це буде ремонт, чи реконструкція або нове будівництво з використанням нових технологій. Завдання держави – сприяти цьому.

Не менш складне питання – це відновлення роботи Кременчуцької ТЕЦ, яка також зазнала значних руйнувань.

“За попередніми підрахунками, відбудова зруйнованої теплоелектроцентралі у Кременчуці коштуватиме близько 500-800 млн грн. Це потрібно для забезпечення 180 тисяч мешканців теплом і гарячою водою наступного опалювального сезону. Кошти очікують отримати з місцевого, обласного та державного бюджетів, а також від приватних співвласників підприємства”, – наголосив начальник Полтавської ОВА.

Читайте також: Відновлення країни потребуватиме робочих рук, зокрема, й на Полтавщині, – Дмитро Лунін

Він додав, що паралельно з відбудовою ТЕЦ вирішується питання і щодо будівництва двох котелень. Це дозволить диверсифікувати подачу тепла і бути менш залежними від однієї станції. Кошти очікують отримати в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Перейти до вмісту