Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Від малювання до робототехніки: у полтавському виші працює Арт-студія для дітей з постраждалих від війни регіонів

Сьогоднішній захід, який провели на основі волонтерського проєкту «Смарт Хаб Полтава» у Полтавському університеті економіки і торгівлі, присвятили прийдешньому Дню захисту дітей.

За словами організаторів, проєкт «Смарт Хаб Полтава» почав працювати 11 травня — у Арт-студії діти та дорослі отримують навички з малювання, пленерного живопису, дизайну та стріт-арт.

“Сьогодні на заняття прийшло понад 20 дітей. У рамках занять вони розробляли власну дизайнерську футболку, яку потім отримали собі в подарунок. Такі заходи важливі для покращення психоемоційного стану як дітей, так і дорослих в умовах воєнного часу”, — розповіла директор Агенції регіонального розвитку Полтавської області “Офіс євроінтеграції” Віта Клименко.

Читайте також: як у Гадячі діти переселенців готувалися до дня вишиванки

Також презентували STEAM-студію, під час роботи якої діти та молодь Полтавщини ознайомилася з основами робототехніки та навчилися застосовувати інноваційні технології для розв’язання високотехнологічних задач. Також відбувся майстер-клас від керівника STEAM-студії Юрія Матвієнка та воркшоп від керівниці Арт-студії Анни Флегантової.

Реалізація проєкту стала можливою за підтримки керівництва Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» та громадської організації «Центр освіти дорослих Полтавщини», завдяки чому заняття є безкоштовними для внутрішньо переміщених осіб.

Перейти до вмісту