Ви тут:
Спорт Суспільство 

Український гімнаст знявся з клубного чемпіонату Італії через допуск до змагань росіянина

Італія проігнорувала рекомендацію не допускати до стартів російських спортсменів.

За інформацією «Суспільне.спорт», лідер збірної України зі спортивної гімнастики, 18-річний Ілля Ковтун, мав узяти участь у фіналі клубного чемпіонату Італії в найвищій лізі А1, що відбудеться 21-22 травня в Неаполі. Проте гімнаст прийняв рішення відмовитися від змагань. Про це в комюніке повідомив клуб, який представляє українець, – Palestra Ginnastica Ferrara. Саме клуб у Феррарі впродовж понад місяця надавав місце для тренування чоловічій команді України.

“Конфлікт між Росією та Україною, на жаль, також мав наслідки й у нашому чемпіонаті зі спортивної гімнастики серед чоловіків у Серії А, – заявили в клубі. – Маленька проблема, порівняно з трагедією війни, смертями та руйнуваннями”.

Український гімнаст не захотів змагатися на одному помості з російським спортсменом, адже до змагань був допущений олімпійський чемпіон і триразовий чемпіон світу Артур Далалоян. Цю інформацію Суспільне Спорт підтвердила тренерка Іллі Ірина Надюк.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Міжнародна федерація гімнастики (FIG) заборонила російським і білоруським гімнастам брати участь у міжнародних змаганнях під егідою FIG. Для організаторів решти турнірів ці правила мають рекомендаційний характер: вони можуть ухвалювати рішення щодо цього питання на свій розсуд.

Перейти до вмісту