Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна пропонує обміняти важкопоранених військових, які лишаються на “Азовсталі”, на російських полонених,  — Ірина Верещук

Українська сторона пропонує обміняти важкопоранених військових, які лишаються на “Азовсталі”, на російських полонених. Наразі тривають переговори.

Про це повідомила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“Станом на зараз, військовим шляхом деблокувати Азовсталь неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на “екстракшн”. Це реальність, але від росіян це не дивно”, – зазначила Ірина Верещук.

Вона зазначила, що уряд пропрацьовує різні варіанти.

“Жоден із них не є ідеальним. Але ми шукаємо не ідеальний варіант, а робочий. В якості першого кроку, запропонували росіянам такий обмін: Ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з Азовсталі по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. Домовленості ще немає. Переговори тривають”, – додала Ірина Верещук.

Перейти до вмісту