Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відбулась година поетичного настрою з Наталією Баклай

Година поетичного настрою з Наталією Баклай, письменницею Лубенщини, членом НСПУ, лауреатом численних літературно-мистецьких премій, що відбулася 12 травня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича, на мить повернула присутніх у часи буднів, запросивши лубенців та гостей міста у подорож «мирними віршами», що відволікають від бурхливого сьогодення, зігрівають душу, наповнюючи її вірою, надією, любов’ю.

Поетеса, декламуючи поезію, розкривала гостям передісторії написання щемливих доробків. Розповідала про дитинство і юність, про свій перший гонорар – картуз абрикос від дядька-колгоспника, ділилася бентежними рядками інтимної лірики, а ще зачитала вірші-присвяти друзям та нещодавно народжені поезії.

Весняним подарунком стала для поетеси і презентація відео пісні «Моя Україна», у виконанні квартету «Гілея» Михнівського будинку культури Лубенської ОТГ, на слова Наталії Баклай і музику Анатолія Супруна. Після таких поетичних годин хочеться сподіватись, що усі негаразди зникнуть з нашої квітучої України і «усе мине, немов торішній сніг, і буде вічна ось оця земля, що прадіди назвали Україна».



Фото – сайт Лубенської міської ради

Перейти до вмісту