Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Гадячі пройшов благодійний концерт

19 травня на підтримку Збройних Сил України, студентами, випускниками, вихованцями студії естетичного виховання та викладачами Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського був проведений благодійний концерт «Разом до Перемоги!».

Концерт розпочався флешмобом на переможну пісню Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення – 2022», «саундтрека війни» «Стефанія» українського гурту «Kalush Orchestra».

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор коледжу Анатолій Насменчук, наголосивши, що сьогоднішня мистецька акція – це лише маленька краплинка для нашої великої і такої очікуваної перемоги.

Ведучі привітали присутніх із Всесвітнім днем вишиванки, акцентувавши, що вишиванка єднає українців та друзів України, по всьому світу. Це ще один привід заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським загарбником.

Виконавці порадували гадячан і гостей міста, що знайшли тут тимчасовий прихисток, рятуючись від війни, як народними, так і сучасними популярними піснями та музикою. А глядачі оплесками і гривнею підтримували виступи як окремих виконавців, так і творчі колективи. А завершився мистецький захід до болю знайомими мотивами пісні «Ой у лузі червона калина».

Також діяла виставка-продаж робіт студентів спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво», кошти від продажу яких були докладені до зібраних у скриньці. Всього вдалося назбирати близько 15 тисяч гривень. Приємно, що під звуки рідних українських пісень та мелодій люди змогли зробити благодійний внесок на підтримку наших воїнів, які так мужньо захищають нас. Кошти вже передані на потреби військових.

Оксана БАЗАВЛУК, викладач коледжу
Фото – Анна Завийборода

Перейти до вмісту