Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Цитував Франка та дякував ЗСУ за захист Європи: президент Польщі виступив у Верховній Раді України

22 травня президент Польщі Анджей Дуда виступив у Верховній Раді України.

Він подякував українцям за опір росіянам та процитував Івана Франка, повідомила на своїй фейсбук-сторінці заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

“Президент сестринської Польщі Анджей Дуда виступив з історичною промовою у Верховній Раді! Його зустрічали оваціями, дякуючи за всю ту щиру підтримку і допомогу, яку Польща надає Українському народові з початку масштабного російського вторгнення. Він цитував Франка про дух, що тіло рве до бою, говорив про нашу єдність та відповідальність та дякував Збройним силам України за захист Європи, заявивши, що героїчна оборона Маріуполя назавжди увійде в історію”, – написала Олена Кондратюк.

Президент України Володимир Зеленський подякував Анджею Дуді та усій Польщі за те, що Україні надається військова і братерська допомога. Також анонсував внесення до парламента законопроекту про особливий правовий статус громадян Польщі в Україні.

Крім того, за словами Олени Кондратюк, президент Польщі пообіцяв докласти зусиль, щоб Україна стала членом ЄС.

“Анджей Дуда наголосив, що Україна обов’язково стане членом Євросоюзу та отримає статус кандидата. Польський Президент пообіцяв, що разом з іншими колегами докладе для цього особистих зусиль, переконуючу лідерів держав Євросоюзу, які сумніваються, надати Україні цю можливість. Такі поїздки вже плануються”, – зазначила Олена Кондратюк.

Вона додала, що парламент України також активно включається в цю роботу.

“З цією метою керівництво Верховної Ради разом з офіційними делегаціями парламенту відвідує низку країн ЄС. Уже найближчим часом я буду мати зустрічі у Сеймі і Сенаті Польщі з питань об’єднання зусиль на рівні парламентів задля адвокації членства України в ЄС”, – поінформувала заступниця голови ВРУ.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту