Ви тут:
Суспільство Україна 

Рашисти тероризують та грабують жителів тимчасово окупованого Ізюма на Харківщині, – омбудсмен

У захопленій 14 квітня Ізюмській громаді російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно із приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову загрожують “націоналізацією” майна.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У місті та околицях немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету, вода подається за графіком.

Рашисти повністю знищили матеріальну базу Ізюмського лісового господарства: викрали понад 100 одиниць автомобільної техніки, розібрали лінію деревообробки, забрали офісну техніку та все, що можна було винести.

Омбудсмен наголосила, що терор, жорстоке поводження та грабування мирних жителів на окупованих територіях – це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

“Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні”, – зазначила Людмила Денісова.

Фото: telegram Людмили Денісової 

Перейти до вмісту