Ви тут:
Суспільство Україна 

Порушення прав людини росіянами на окупованих територіях України мають фіксуватися й надалі – каратися, – Зеленський під час зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич.

Джерело: Офіс Президента

Глава держави відзначив швидке й ефективне реагування Ради Європи на агресію Росії проти України.

Виключення країни-агресора із цієї організації, яка просуває принципи прав людини, верховенства права та демократії, засвідчило єдність європейських держав у протидії тиранії та диктатурі.

«Хочу подякувати за те, що Рада Європи стала першою міжнародною організацією, яка виключила Росію зі свого складу за її дії», – зазначив Президент України.

Володимир Зеленський обговорив з Марією Пейчинович-Бурич конкретні шляхи підтримки України з боку Ради Європи в цей складний для нашої держави час. Сторони торкнулися, серед іншого, ініціатив щодо створення групи юридичних експертів, які надаватимуть сприяння Офісу Генерального прокурора, а також започаткування нової онлайн-платформи Cities4Cities для підтримки місцевих громад в Україні.

Одним з ключових питань для нашої держави є захист прав людини на тимчасово окупованих територіях. У цьому зв’язку було обговорено шляхи моніторингу ситуації з боку Ради Європи.

«Усі грубі порушення прав людини російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях України мають фіксуватися й надалі – каратися», – наголосив Глава держави.

Президент окремо закликав Раду Європи докласти всіх можливих зусиль для того, щоб зупинити незаконну депортацію Росією громадян України з тимчасово окупованих районів і зон бойових дій, а також спільно з іншими міжнародними партнерами забезпечити вивезення українців з території країни-агресора.

Перейти до вмісту