Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська область вже підготувала власний каталог потреб, – начальник ОВА

Для кожної постраждалої області створюється вичерпний каталог інфраструктурних потреб, що згодом буде основою для допомоги міжнародних партнерів, які братимуть участь у відбудові відповідних регіонів. Полтавська область відповідний каталог розробила та направила до Офісу Президента на розгляд.

Про це повідомив під час брифінгу 19 травня начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

“Усі зруйновані об’єкти є у каталозі. Зокрема, Кременчуцька ТЕЦ. Крім неї, потрібно збудувати ще дві котельні. Це – і мережі водопостачання та водовідведення по всій області. Їх потрібно відновлювати. Будівництво спортивних об’єктів, реконструкція дитсадків, шкіл, урбанпарків, велика кількість кілометрів доріг. Загалом подали інформацію на більше 110 млрд грн. Але він ще не узгоджений”, – розповів Дмитро Лунін.

Читайте також: Відбудова зруйнованої ТЕЦ у Кременчуці коштуватиме близько 500-800 млн грн, – Дмитро Лунін

Саме ці каталоги згодом використовуватимуть у перемовинах з тими країнами, які готові будуть допомогти відновити відповідні регіони.

“Але поки ще не визначено жодної країни, яка опікуватиметься тим чи іншим містом чи областю. Тим більше, немає відповідного механізму”, – додав Дмитро Лунін.

Крім того, голова ОВА наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення рф окупанти завдали більше 30 ударів по Полтавщині.

Перейти до вмісту