Ви тут:
Суспільство Україна 

Під час окупації допомагав ворогу із розміщенням техніки для кращого обстрілу: у держзраді підозрюють мешканець Бучанського району

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець села Луб’янка Бучанського району під час окупації почав співпрацювати з російськими військовими. Він надавав ворогу інформацію про місця проживання учасників АТО та інших осіб, які мають у користуванні вогнепальну зброю і можуть чинити опір.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Через його дії один із учасників АТО був підданий катуванням та отримав тілесні ушкодження.

Також підозрюваний, добре знаючи лісову та іншу місцевість Бучанського району Київської області, показував російським окупантам у лісосмугах позиції для вигідного розташування їх військової техніки з метою здійснення обстрілів району та місць дислокації військовослужбовців Збройних Сил України.

Більше того, підозрюваний мав намір продовжити співпрацю з ворогом та намагався вступити на службу до лав ЗСУ, щоб отримувати та передавати розвіддані.

У ході проведення обшуків за місцем його проживання виявлено та вилучено формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку і карти Київщини з відмітками місцевості.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Наразі судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Перейти до вмісту