Ви тут:
Суспільство Україна 

Передавав росіянам інформацію про розташування підземних тунелів на “Азовсталі”: маріупольцю повідомлено про підозру у держзраді

Підозрюваний передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату «Азовсталь» у м. Маріуполі.

Джерело: Офіс Генпрокурора

З початку військової агресії РФ тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають.

Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами РФ території, про підозру йому повідомлено заочно. 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування ПРАТ «МК Азовсталь» у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Перейти до вмісту