Ви тут:
Суспільство Україна 

Партизани пошкодили бронепотяг окупаційних військ у Мелітопольському районі, – Старух

Минулої доби Запорізький район зазнав ракетних обстрілів. Вкотре ворог запустив 3 крилаті ракети по цивільному об’єкту. На щастя, постраждалих цивільних немає. Але ситуація залишається напруженою, адже підступні наміри російських військових невідомі.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

“В черговий раз партизани пошкодили бронепотяг окупаційних військ у Мелітопольському районі. В цілому ж гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих територіях залишається складною. – Населенню не просто, люди на окупованих територіях в складних умовах. Особливо ті, у кого старі батьки чи інші причини, що вони не можуть виїхати. Більшість людей тримається у ці непрості часи. Сподіваємося, що уже скоро вся Україна, всі ми разом докладемо зусиль і якомога швидше звільнимо всі окуповані території, – заявив Олександр Старух.

За його словами, окупанти намагаються змусити людей виконувати їх незаконні вимоги.

“Намагаються обкласти кожного даниною, вимагають отримувати ліцензії, щоб сплачували їм частину доходу, викрадають підприємців, вимагаючи гроші, саджають у підвал. Ведуть себе, як бандити та терористи. Всі розуміють, що лише звільнення України може привести до ладу життя на всіх територіях, – повідомив Олександр Старух. 

Також окупанти займаються системними крадіжками і рекетом у місцевого населення та підприємців: вивезли десятки одиниць техніки, крадуть зерно з зерносховищ. Це зерно мало піти на продаж міжнародним партнерам, які відповідають за продовольчу безпеку у світі. Переважно окупанти вивозять все у Крим. Зважаючи на такі дії армії країни-терориста у регіоні з кожним днем стає все менше людей, які погоджуються співпрацювати з окупантами.

“Складною є і ситуація на ЗАЕС. І хоча атомна станція все ще працює та підключена до енергетичної мережі України, її персонал працює на межі своїх фізичних можливостей. Фахівців не випускають на ротацію, на них тиснуть психологічно. Але колектив тримається задля уникнення ядерної небезпеки”, – зазначив Старух.

Перейти до вмісту