Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Операція з евакуації захисників із “Азовсталі” була єдиною можливою формулою їх порятунку, – Маляр

Операція з евакуації українських захисників із заводу “Азовсталь” була єдиною можливою формулою їх порятунку.

Про це заявила на брифінгу заступник міністра оборони України Ганна Маляр, повідомили у Міноборони.

“Військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації. Іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід”, – зазначила Ганна Маляр.

Вона наголосила, що оборонці Маріуполя своє бойове завдання повністю виконали. Завдяки їхнім діям було недопущене перекидання противником 20-тисячного угруповання на інші напрямки, зокрема на Запоріжжя, з метою подальшого оточення Об’єднаних сил.

Крім того, за словами Ганни Маляр, оборона Маріуполя дала Україні критично важливий час для створення оборонних рубежів, формування резерву та інших важливих військових дій.

“Зараз операція триває. Це тема надзвичайно чутлива, і це означає, що ми не можемо поширювати інформацію про її деталі, оскільки будь-яка інформація може зашкодити цьому процесу”, — підсумувала заступник міністра.

Маріупольська міська рада оприлюднила відео евакуації поранених захисників Маріуполя з “Азовсталі”.

Нагадаємо, 16 травня евакуювали 53 важкопоранених захисників з “Азовсталі”. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовська (місто на окупованій терористами “ДНР” частині Донецької області – ред.). Ірина Верещук повідомила, що важкопоранених захисників “Азовсталі” обміняють на російських військовополонених.

Перейти до вмісту