Ви тут:
Спорт Суспільство 

Одразу дві українки завоювали медалі в стрибках у висоту на турнірі в Найробі

Обидві показали найкращі особисті результати цього року.

Про це повідомляє «Суспільне.спорт».

Окрім метання молота, де медаль виборов Михайло Кохан, на турнірі серії Золотого континентального туру в столиці Кенії Найробі Україна відзначилася ще й у жіночих стрибках у висоту. У цій дисципліні на п’єдестал піднялися одразу дві українки: Оксана Окунєва та Катерина Табашник.

Окунєва без проблем подолала перші три висоти: 1.75, 1.8 і 1.84 метра. Позначка 1.88 м їй підкорилася з другої спроби, як і її головній суперниці на цих змаганнях Лаурі Зіалор. Проте британці вдалося з першого разу взяти наступну висоту – 1.91 м, тоді як українці знадобилося три спроби. Це й стало вирішальним у визначенні чемпіонки, адже жодна з легкоатлеток не подолала 1.94 м. Тож завдяки меншій кількості спроб на вирішальній висоті Зіалор забезпечила собі “золото”, а Окунєва посіла друге місце.

Схожа ситуація була й у битві за “бронзу”. На 1.88 м зупинилися й українка Табашник, і ямайка Кімберлі Вільямсон. Проте Табашник стала єдиною з учасниць, хто з першого разу підкорила цю висоту. Тож попри те, що вона не змогла впоратися з 1.91 м, змогла залишитися на третьому місці.

Для Окунєвої це найкращий результат у цьому сезоні. Востаннє вона стрибала вище в серпні 2021 року на турнірі в Берні, де подолала 1.93 м. Для Табашник це також поки що топдосягнення сезону й загалом найкращий показник за три роки, адже в 2020-му Катерина отримала дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

Перейти до вмісту