Ви тут:
Суспільство Україна 

NYT опублікувало нові відеодокази причетності росіян до масових страт українців на Київщині

У мережі з’явились нові фото та відео докази причетності російських десантників до масових вбивств мирних українців у Бучі (Київська область), які відбулись під час тимчасової окупації міста у березні.

Відповідні кадри оприлюднило видання The New York Times.

На відео видно, як декількох чоловіків російські армійці ведуть під дулом зброї вулицями Бучі. Це останнє відео, на якому полонені чоловіки живі.

Це було зафіксовано камерою безпеки 4 березня 2022 року та одним зі свідків. Відео є найчіткішим доказом того, що чоловіки перебували у полоні російських окупантів і це їхні останні хвилини перед стратою.

Читайте також: В ОРДЛО росіяни “мобілізують” людей з інвалідністю, – полонений

Вони ідуть згорбившись, тримаючи за пояс тих, хто стоїть перед ним. Деякі тримають руки за головою. Один із російських окупантів вигукнув: “Іди праворуч, с*ка”.

Далі полонених чоловіків змусили опуститись на землю і на цьому запис відео свідок закінчив. Однак одразу вісім інших свідків цієї події розповіли виданню, що відбулось далі.

Росіяни відвели українських полонених за сусідню будівлю, яку вони захопили. Далі було чутно постріли. Полонені не повернулись.

Вже 5 березня 2022 року, дроном було знято відео, на кадрах якого видно тіла розстріляних чоловіків. Вони лежать за будівлею, куди напередодні повели їх російські окупанти. Поруч з вбитими українцями столи двоє росіян.

Перейти до вмісту