Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

На відновлення Кременчуцької ТЕЦ потрібно 500-800 млн грн, – Лунін

Нині основне завдання – відновлення роботи Кременчуцької ТЕЦ, яка була зруйнована ракетним обстрілом. Щоб жителі Кременчука були з теплом та гарячою водою під час опалювального сезону. 

До відновлення ТЕЦ залучатимуть кошти державного, обласного, міського бюджетів, також є частка приватних власників. Загалом, на відновлення підприємства потрібно від 500 до 800 млн грн. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на брифінгу журналістам.

“Попередньо від 500 до 800 млн грн потрібно на відновлення ТЕЦ. Я вже направив листа на Офіс Президента та Уряд щодо допомоги з цього питання. Наступного тижня планую пропрацювати це питання більш детально. Голова Полтавської обласної ради повідомив, що з обласного бюджету зможуть виділити від 30 до 50 млн грн. Впевнений, що є кошти і в міському бюджеті, є власники цього підприємства – крім державної, там є також приватна частка. Загалом, всі будуть долучені до цього процесу”, – розповів Дмитро Лунін. 

Читайте також: Заступниця міністра розвитку громад та територій оглянула Кременчуцьку ТЕЦ зруйновану ракетним обстрілом

Нагадаємо, раніше очільник обласної адміністрації розповідав, що як альтернативний варіант є будівництво двох котелень у Кременчуці. Вони зможуть розвантажити ТЕЦ, таким чином місто не залежатиме від однієї теплової електростанції. 

24 квітня, на Великдень, дев’ять російських ракет вдарили по Кременчуцькій ТЕЦ і  по Кременчуцькому нафтопереробному заводу. Пожежу на Кременчуцькій теплоелектростанції повністю ліквідували26 квітня. ТЕЦ – зруйнована.

Перейти до вмісту