Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині в ізоляторі тимчасового тримання запрацювала анонсована електронна система Custody Records

30 травня після тривалих технічних та капітальних ремонтних робіт, в Ізоляторі тимчасового тримання №8, що у місті Горішні Плавні, запрацювала система електронного обліку та відеофіксації Custody Records.

Джерело: поліція Полтавщини

Євген Рогачов акцентував, що питання забезпечення прав людини є пріоритетним у будь-якій галузі суспільних правовідносин. І, відповідно, у сфері поліцейської діяльності.

«Процес цифрової трансформації суспільства вимагає від органів влади активно впроваджувати інноваційні технології не тільки в управлінські процеси, але й використовувати цифрові продукти в правозастосовній діяльності. Зокрема, у сфері захисту прав затриманих (як в адміністративному, так і в кримінальному процесі). Якщо людина буде знати, що все фіксується, і вона отримає вчасну правову допомогу, то відчуватиме себе захищеною», – Євген Рогачов.

Як повідомила уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Нацполу України (з дислокацією на Полтавщині) Наталія Нечепуренко, система Custody Records покликана покращити процес забезпечення правових гарантій особам, які утримуються в Ізоляторах тимчасового тримання. Зокрема, захистити затриманих від неправомірних дій правоохоронців, а також убезпечити, власне, поліцейських від безпідставних звинувачень у протиправних діях.

У комісійному огляді відремонтованого приміщення, у «тест-драйві» цифрової системи, а також в інструктажі особового складу Ізолятору взяли участь прокурор Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури Сергій Павловський, т.в.о. начальника відділу поліції № 2 (Горішні Плавні) Кременчуцького райуправління Дмитро Забігайло та його заступник Олександр Акіменко, начальник ІТТ № 8 Вадим Матюпатенко, керівник сектору з організації діяльності Ізоляторів тимчасового тримання обласної поліції Кирило Коротун, а також регіональна координаторка проєкту Наталія Нечепуренко.

Під час наради працівникам ІТТ окремо наголосили на неухильному дотриманні вимог чинного законодавства та прав утримуваних у спецустанові осіб.

 

Перейти до вмісту