Ви тут:
Суспільство Україна 

На Луганщині внаслідок авіаудару пошколі, ймовірно, загинули 60 людей, – голова ОВА

О 16:37 7 травня в Білогорівці внаслідок російського авіаудару виникли пожежі в будівлі школи на площі близько 300 м кв. та в будинку культури.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім проведено розбирання завалів та знайдені тіла двох загиблих. Евакуйовані з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені.

“Скоріш за все, усі 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули. Це справжні звірства “руського миру”: цинічний обстріл школи із бомбосховищем, вбивство дітей в Привіллі. Росіянам неважливо, кого вбивати”, – зазначив Сергій Гайдай.

Вдень 7 травня окупаційні війська рф з “Градів” та “Ураганів” обстріляли Привілля. Загинули 11-ти та 14-річний хлопці, їх 69-річна бабуся, 12-ти й 8-річна сестри загиблих отримали тяжкі поранення й були госпіталізовані до лікарні. Як з’ясувалось, бабуся з онуками вийшли зі сховища на декілька хвилин і саме в цей час ворог вдарив по місту.

Вже вночі росіяни відкрили вогонь по Шипіловому. Там зруйновано двоповерховий будинок. За попередньою інформацією, під завалами опинилися 11 осіб.

Чотири будинки пошкоджено в Рубіжному, дев’ять – в Сєвєродонецьку, ще два – у Лисичанську. Евакуйований один поранений.

На території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено дев’ятнадцять танків, двадцять одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованих автомобілі, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки. Підрозділи ППО збили один ворожий ударний гелікоптер Мі-28Н та шість безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

Фото: telegram Сергія Гайдая

Перейти до вмісту