Ви тут:
Суспільство Україна 

На Луганщині росіяни обстріляли “Азот”, АЗС та житлові квартали: двоє людей загинули

Минулої доби російські окупанти обстріляли одну з останніх АЗС на Луганщині, залізничне господарство “Азот” та житлові квартали. Двоє людей загинули.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Обстріл здійснено 5 травня ввечері. Близько 18:00 ворожі снаряди потрапили в одну з останніх АЗС на Луганщині та у розташоване поряд залізничне господарство Сєвєродонецького “Азоту”. Зайнялися шпали та трава на загальній площі 400 м кв. Існувала загроза загоряння цистерн підприємства. Втім, рятувальникам вдалося своєчасно її попередити. Загалом в місті вчора був суцільний жах. 16 разів ворог відкривав вогонь по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури. Це половина від зафіксованої кількості обстрілів по всій області. Пошкоджені 12 будинків, електропідстанція, комплекс торговельних споруд. Маємо двох загиблих”, – зазначив Сергій Гайдай.

Ще сім будинків зруйновані в Рубіжному, два – в Новодружеську. Є руйнування в Лисичанську, Оріховому, Гірському, Попасній.

На території Луганської та Донецької областей за добу українські захисники відбили 11 атак ворога, знищено 8 танків, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи ППО збили 7 безпілотних літальних апаратів типу.

Фото: telegram Сергія Гайдая

Перейти до вмісту