Ви тут:
Суспільство Україна 

На Київщині окупанти били дорослих та дітей прикладом автомата, руками й ногами, – Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, на початку березня 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому с. Бузова Бучанського району Київської області підозрювані – військовослужбовці однієї з військових частин країни-агресора, незаконно вдерлися до приватного будинку. Погрожуючи вогнепальною зброєю, вони жорстоко поводилися з його мешканцями, які не брали участі у бойових діях та були беззбройні. Підозрювані били їх прикладом автомата, руками й ногами. Серед потерпілих були жінки та діти.

Крім цього, військовослужбовці армії РФ, погрожуючи фізичною розправою та зброєю, незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих.

Наразі перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших воєнних злочинів на території України. Вирішується питання про оголошення їх у міжнародний розшук.
Досудове розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки України у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Перейти до вмісту