Ви тут:
Суспільство Україна 

МОЗ збирає інформацію про дітей, які зазнали травмувань під час війни з росією

Міністерство охорони здоров’я запустило реєстр, де збирає інформацію про дітей, які зазнали фізичних та/чи психологічних травмувань внаслідок військових дій або які не можуть отримати необхідну медичну допомогу.

Джерело: МОЗ

«Зараз досить складний період для всіх, а особливо для дітей. Тому ми виступили з ініціативою зібрати інформацію про дітей, які постраждали від воєнних дій особливо. На сайті міністерства розміщений опитувальник, який потрібно заповнити, надавши інформацію про постраждалу дитину, якій необхідне відповідне лікування. Далі з контактною особою зв’яжуться для уточнення деталей та подльшої взаємодії», – пояснює перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Заповнити заявку на внесення до реєстру можна за посиланням. Подавати таку інформацію можуть батьки, родичі або знайомі постраждалих. У заявці слід надати інформацію про дитину (дітей), її стан, контакти родини (чи опікунів).

Зібрана інформація далі передаватиметься до Офісу Президента та спеціального фонду, які надаватимуть фінансову допомогу батькам або опікунам для лікування чи реабілітації дитини.

Перейти до вмісту