Ви тут:
Спорт Суспільство 

Клуб найвищої любительської ліги США підписав українського хокейного юніора

Уродженця Калуша на Івано-Франківщині, вихованця дитячо-юнацької школи київського «Сокола», 15 річного Микиту Коневича обрав під 20-м номером у 15-му раунді драфту USHL клуб Tri-City Storm. Днем раніше та ж команда у п’ятому раунді задрафтувала ровесника Микити, ще одного вихованця «Сокола» Ігната Пазія.

Про це повідомляє Українська федерація хокею.

Нагадаємо, що Коневич і Пазій у ДЮСШ «Сокіл» виступали за команду 2006-го років народження під керівництвом Андрія Савченка, були з нею чемпіонами України-2020/2021 і вдвох очолили список найкращих бомбардирів турніру. Оборонець Коневич у 25-ти матчах тоді закинув 28 шайб і віддав 26 передач.

З осені минулого року Микита переїхав за океан і спершу виступав у лізі ААА разом із Пазієм за «Анагайм Айс Доґз». Провівши за команду 36 матчів (3 голи + 10 передач), Коневич перейшов у ході сезону спершу в канадський «Vegreville Vipers» з CAJHL (2 матчі), а потім – в «Есмарк Старс» з NAPHL.

З «зірками» Коневич дійшов до плей-оф, зігравши за команду загалом 33 матчі, у яких провів дві шайби і віддав сім асистів.

Перейти до вмісту