Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Громади Полтавщини та ОВА отримали ІТ-обладнання від Проєкту USAID “ГОВЕРЛА”

25 громад Полтавської, Волинської та Львівської областей, а також три обласні державні адміністрації отримали ІТ-обладнання від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» для кращого реагування на надзвичайні ситуації та виклики на місцях.

Джерело: пресцентр ініціативи “Децентралізація”

Загалом, партнери Проєкту отримали 600 ноутбуків, 130 принтерів та понад 1100 комплектуючих одиниць ІТ-обладнання, які будуть спрямовані на нагальні потреби місцевої та регіональної влади для надання якісних послуг мешканцям.

«На даний момент вона дуже потрібна для надання адміністративних послуг ВПО, дані послуги надавалися одним спеціалістом, адже не було технічної можливості. Від сьогодні працівники зможуть швидко і якісно обслуговувати людей, які вимушено покинули свої домівки і розраховують на нашу допомогу», – подякував Вишнівський сільський голова за вчасно надану оргтехніку.

Більшість громад Полтавської, Волинської та Львівської областей приймають внутрішньо-переміщених осіб з різних куточків України, тому навантаження на місцеві органи влади стало значно вищим. 

«Дане обладнання дає змогу оновити наявну морально застарілу техніку ЦНАПУ та значно покращить якість та швидкість надання адміністративних послуг для громадян. Окрема подяка за ліцензійне програмне забезпечення. Це дає змогу дотримуватися чинного законодавства, підвищити рівень кібербезпеки та кібергігієни для працівників», – зазначив еруючий справами виконавчого комітету Любешівської громади Волинської області.

Полтавська обласна військова адміністрація також отримала ІТ-обладнання, яке вкрай необхідне для покращення співпраці з територіальними громадами, залучення інвестицій та гуманітарної допомоги в область та її розподілу, допомоги у релокації бізнесу та установ, що переміщаються з зон бойових дій.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжить разом з партнерами реагувати на виклики сьогодення та підтримувати партнерів у їх прагненні покращити надання послуг мешканцям.

Перейти до вмісту