Ви тут:
Суспільство Україна 

Данська компанія передала партію обладнання для відновлення водопостачання у регіонах, постраждалих внаслідок бойових дій

Данська компанія «Aarsleff» передала Україні першу партію допомоги для відновлення систем водопостачання та водовідведення у регіонах, що найбільше постраждали внаслідок бойових дій. Міста Житомир, Малин, Бердичів, Краматорськ, Коростень, Миколаїв, Харків та Суми вже отримали обладнання на загальну суму понад 1,26 млн грн.

Джерело: Мінрегіон

Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Для нас надзвичайно важлива допомога від закордонних партнерів щодо якнайшвидшого відновлення критичної інфраструктури водопостачання у регіонах, постраждалих внаслідок бойових дій. Адже це дозволить місцевим підприємствам у такий складний час надавати населенню стабільні послуги з водопостачання. Дякую всім, хто долучився до цього процесу», – наголосила Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, що компанія «Aarsleff», пристала на пропозицію Мінрегіону придбати обладнання систем водопостачання та водовідведення для регіонів, що постраждали внаслідок бойових дій. Йдеться про відновлення критичної інфраструктури водопостачання Харківської, Сумської, Донецької та інших областей. Загальна вартість обладнання, що буде передано Україні, становить понад 400 тис. євро.

Очікується, що наступна частина допомоги надійде на початку червня 2022 року.

Перейти до вмісту