Ви тут:
Суспільство Україна 

Бої точаться на околицях Сєвєродонецька, – голова Луганської ОВА

Ще зранку 20 травня росіяни обстріляли школу, у підвалі якої із початку війни ховалися жителі нових районів Сєвєродонецька. Протягом минулої доби загинули шестеро цивільних.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Дві людини загинули на місці, ще трьох госпіталізовано. Двоє загиблих та поранена – члени однієї родини. Ввечері поблизу свого будинку в Сєвєродонецьку загинули чоловік і жінка. Двох жінок вбито російськими обстріли в Лисичанську та Привіллі. А ще ми маємо пораненого в ногу волонтера, який працював в гуманітарному штабі в Сєвєродонецьку. За день – близько 50 зруйнованих будинків. Важко порахувати, скільки житла щодня нищать в селах Гірської та Попаснянської громад, які регулярно страждають від авіації. Однак тільки в Лисичанську за добу пошкоджено 23 будинки, у сусідньому Привіллі – 16. П’ять – у Сєвєродонецьку”, – зазначив Сергій Гайдай.

Також росіяни відкрили вогонь по школі та об’єднанню “Азот” – там сталося займання градирні, пожежу ліквідовано, полум’я не розповсюдилося на виробничі цехи, що поряд. У Лисичанську загорівся бункер з вугіллям на шахті.

За словами голови ОВА, наразі бої точаться на околицях Сєвєродонецька. Загалом на фронті відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, три артилерійських системи, десять одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі та шість одиниць автомобільної техніки противника.

Підрозділи ППО збили безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10» і оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс “ZALA”.

Фото: telegram Сергія Гайдая

Перейти до вмісту