Ви тут:
Суспільство Україна 

30 квітня в Україну в’їхало найбільше людей з початку війни

Кількість людей, що в’їхали в Україну через її західний кордон, 30 квітня зросла до майже 40 тисяч – максимального значення з початку війни.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на дані Держприкордонслужби.

Кількість тих, хто прослідував на в’їзд, зросла з понад 35 тисяч днем раніше до майже 40 тисяч (з них українців – 36 тисяч).

Зазначається, що в останній день квітня було також зафіксовано рекордне з початку війни число транспортних засобів, що пройшли через кордон – 19 тисяч.

Це може бути пов’язано з очікуваннями закриття вікна з пільгового ввезення в Україну автомобілів у зв’язку з внесеним до Верховної Ради відповідним законом, вказує видання.

Потік на виїзд 30 квітня залишився на рівні попереднього дня – 38 тисяч, ставши меншим за потік на в’їзд вперше з 24 квітня.

Відомство уточнило, що за минулу добу кількість оформлених транспортних засобів з гуманітарними вантажами зросла до 380 з 250 напередодні.

Держприкордонслужба нагадала, що, за інформацією словацької сторони, з 2 травня пункт пропуску “Велке Слеменце” (з української сторони – “Малі Селменці”) функціонуватиме з 09:00 до 21:00 (за київським часом).

Перейти до вмісту