Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

3 тис дол за розмитнення: у Полтаві на отриманні хабаря затримали заступника начальника митниці

СБУ на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди затримано заступника начальника митного поста «Полтава»  – начальника відділу митного оформлення № 1 Полтавської митниці Держмитслужби (ч. 3 ст. 368 КК України).

Джерело: Київська міська прокуратура

За даними слідства, посадовець вимагав від керівника підприємства, яке здійснює імпорт на територію України товарів промислового значення, неправомірну вигоду за безперешкодне здійснення митного оформлення товарів та проведення інших митних процедур.

“Свої послуги митник оцінив у 3 тисячі доларів США. У ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання неправомірної вигоди посадовцем. 3 травня 2022 року у ході контролю за вчиненням злочину чоловіка затримали в м. Полтава після одержання всієї суми неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу”, – повідомили у прокуратурі.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до корупційної схеми.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Перейти до вмісту