Ви тут:
Суспільство Україна 

Жителі Кремінної не встигли, і тепер в заручниках: Гайдай закликав громадян негайно евакуюватися із Луганської області

Мешканців Луганщини закликають негайно приймати рішення та евакуюватися із області, оскільки потім такої можливості може не бути.

Джерело: голова Луганської ОДА Сергій Гайдай

За попередньою інформацією, 19 квітня буде проводитися негайна евакуація громадян із районів Луганської області незважаючи на продовження російських обстрілів.

“У “режимі тиші” росіяни нам відмовили. Окупанти не припиняють блокування та обстріли маршрутів, порушуючи міжнародне гуманітарне право. Втім, ми не можемо залишити жителів Луганщини напризволяще”, – заявляє Гайдай.

За його словами, попри обстріли будуть організовані спроби врятувати людей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади.

Евакуація буде проводитися за допомоги волонтерів та підрозділів місцевої поліції, які будуть доставляти до автобусів літніх та маломобільних, а також людей, які переховувалися від російських обстрілів в укриттях.

“Виїжджайте. Жителі Кремінної не встигли і тепер в заручниках. Рішення слід приймати швидко. Рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська”, – пише голова ОДА.

Крім того, Гайдай назвав актуальні станом на 19 квітня місця збору для організованого виїзду до залізничних вокзалів:

  • Лисичанськ:

– центр міста, вул. ім. В. Сосюри, 324, ДСНС;- кв. 40 років Перемоги, біля будинку 15

  • Привілля:

– центральна площа;

  • Сєвєродонецьк:

– міський Палац культури, пр. Хіміків, 28;

  • Рубіжне:

– Палац культури «Південний», вул. Чехова, 11.

  • Гірське:

– Будинок культури Україна. Гагаріна 13а

  • Попасна

– вул. Щербакова, 1а

“Евакуюйтесь до безпечних регіонів України – вам допоможуть із пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів, вирішать інші побутові проблеми. Автобуси чекають”, – додає Гайдай.

Перейти до вмісту