Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Здорожчали хліб, перловка, рис та свинина: у Лубенській громаді тривають рейди з моніторингу цін

У Лубенській громаді продовжується робота із систематичного моніторингу наявності основних товарів першої необхідності у найбільших торгівельних мережах і на ринку та цін на них. За результатами цих досліджень цінова ситуація є стабільною. Крім того, щоденно розширюється асортимент продуктів та товарів першої необхідності у торгівельних мережах громади, збільшується кількість товарів на місцевому ринку.

Про це повідомили у Лубенській міській раді.

За останні три дні у торгівельних мережах Лубен середні ціни на хліб пшеничний, батон, вівсяну, ячну крупу, пшоно, птицю (тушки курей), молоко, масло, яйця, олію, цукор, борошно та більшість овочів тримаються на рівні (коливання цін відбувається в середньому у межах 5 %). Знизилися середні ціни на макаронні вироби (на 6,7 %), пшеничну крупу (на 15,0 %), кукурудзяну крупу (на 18,3 %), сметану (на 6,2 %) та цибулю (на 26,6 %).

Дещо зросли середні ціни на хліб житньо-пшеничний (на 12,0 %), перлову крупу (на 15,0 %), рис (на 11,8 %) та свинину (на 6,3 %).

“Середні ціни на СТ “Лубенський ринок” дещо відрізняються від цін у мережевих магазинах міста (“Хвилинка”, “Маркет Опт”, “АТБ”) і у деяких випадках є вищими, а саме: на бакалію (макаронні вироби, крупа вівсяна, гречана, пшенична, перлова) ціни на ринку подекуди вищі на 40,0 – 70,0 %, на тушки курей, сметану та молоко – на 30,0 – 50,0 %, на борошно – на 45,0 %. У зв’язку з цим закликаємо підприємців, що реалізують свою продукцію на СТ “Лубенський ринок”, зважено ставитися до формування цін та встановлювати їх на конкурентному рівні”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Лубенська міська рада

 

Перейти до вмісту