Ви тут:
Суспільство Україна 

Завдання номер один – швидко прибрати всі руйнування, – Тимошенко

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко та народний депутат, глава делегації України для участі в переговорах з Російською Федерацією Давид Арахамія минулого тижня відвідали Чернігів, Харків, Кривий Ріг, Дніпро та Запоріжжя. 

У Чернігові внаслідок російського вторгнення найбільше постраждало передмістя. Кирило Тимошенко під час національного телемарафону “Єдині новини” зазначив, що в Чернігові заплановане активне відновлення інфраструктури за прикладом Київської області. У місто доправили будівельні матеріали, а також декілька тисяч продуктових наборів, яких вистачить кожній родині на місяць, повідомляють в Офісі Президента. 

Під час поїздки до Харкова заступник керівника Офісу Президента заявив, що попри бої на околицях міста тут активно працюють ремонтні бригади. Завдання номер один – швидко прибрати всі руйнування, зазначив він.

У Харківській області зруйновано 858 об’єктів, зокрема 628 цивільних. Щодня до міста доправляють 300 тонн гуманітарної допомоги, з них 100 тонн – це продукти харчування.

Читайте також: Уряд виділив перший мільярд гривень на відбудову звільнених від окупантів областей 

У Кривому Розі з перших днів війни міська та обласна військові адміністрації максимально посилили обороноздатність міста. 

У Криворізькій міській лікарні приймають і цивільних пацієнтів, і поранених бійців. Кирило Тимошенко зазначив, що Кривий Ріг – приклад того, як формувати оборону міста від російських окупантів.

Дніпропетровщина з початку війни стала гуманітарним хабом. У фронтові регіони було направлено понад 109 тис. наборів продуктів. Їх забезпечує склад пакування гуманітарної допомоги при гуманітарному штабі обласної військової адміністрації.

“Логістика побудована чудово. З таким підходом у нас точно все буде добре. Ми розуміємо, що лише Дніпропетровська область може забезпечити більшість територій України, які перебувають у блокаді чи під окупацією”, – наголосив Кирило Тимошенко.

У координаційному штабі волонтерів щодня працюють сотні людей. За час війни Укрзалізницею до Дніпра передано 4 тис. тонн гуманітарної допомоги із Західної України. Штаб оборони Дніпропетровської області справляється з усіма завданнями.

До Запоріжжя з початку війни гуманітарними коридорами евакуйовували 114 тис. 125 осіб, зокрема 29 тис. 405 дітей. Місто готове прийняти вимушених переселенців. Лише напередодні тут зустріли 5 тис. 558 осіб з урахуванням евакуйованих гуманітарним коридором з Маріуполя та Бердянська. За словами Кирила Тимошенка, нині люди тимчасово мешкають в одному із санаторіїв Запоріжжя та забезпечені всім необхідним.

Перейти до вмісту