Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Запуск сортувального центру, бюджетні питання, скорочення тривалості комендантської години – Дмитро Лунін підбив підсумки роботи області за тиждень

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки поточного тижня роботи області.

Джерело: Полтавська ОВА.

«Цього тижня ми запустили сортувальний центр індивідуальних продуктових наборів для Сумщини. Держава та бізнес об’єдналися заради людей. До запуску сортувального центру в Полтаві долучилися десятки підприємств. Усі необхідні продукти закупило Міністерство економіки України спільно з АТ «Укрзалізниця». Наразі сотні волонтерів збирають індивідуальні продуктові набори для жителів сусідньої області. Зібрали вже 20 тисяч наборів. Плануємо сформувати 500 тисяч таких пакунків», – розповів Дмитро Лунін.

Звернув увагу на рішення, які були прийняті за засіданні сесії Полтавської обласної ради, що відбулося 8 квітня.

«Виділили до резервного фонду області 100 млн грн на потреби ТрО та безкоштовне харчування переселенців. 100 млн виділяємо на медицину області. Закупівля нового обладнання, ліків, реагентів. Завершимо за ці кошти ремонт в обласному онкодиспансері, де встановимо перший на Полтавщині лінійний прискорювач. Окрім того, завершимо ремонт відділення судинної хірургії в обласній лікарні імені Скліфосовського – на це виділено 25 млн. Майже 80 млн грн виділяємо для обласних комунальних підприємств «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» – на реконструкцію котельні у Полтаві й ремонти колекторів. Партнери – саме так можна назвати наші обласну адміністрацію та обласну раду», – сказав Дмитро Лунін.

Нагадав, що від сьогодні, з 10 квітня, по всій Полтавській області комендантська година триватиме з 21:00 до 05:00. Її скоротили на одну годину, раніше вона діяла з 21:00 до 06:00.

Крім того, Дмитро Лунін розповів, що 9 квітня в обласному центрі побувала віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вона відзначила Полтавщину як приклад надійного гуманітарного хабу.

«Я відчуваю тут надзвичайну згуртованість, енергію перемоги. Немає ніякої депресії, немає ніякої зневіри – це додає сил. Я бачу людей, які щиро докладають максимум зусиль, щоб ті, хто переїхали, відчули трішки того життя, яке ми втратили, відчули, що майбутнє є. І воно точно буде в Україні, у нашій квітучій і такій-такій коханій державі», – процитував Ірину Верещук Дмитро Лунін.

На завершення звернув увагу на культурну подію – виконання пісні «Ой у лузі червона калина» полтавськими музичними діячами на Театральній площі в Полтаві.

«У Полтаві під відкритим небом виконали музичний символ нашого часу «Ой у лузі червона калина». Ансамбль «Полтава», камерний оркестр імені Дмитра Ахшарумова та гурт «Живі барабани» разом! Класичне виконання, барабани, гітара. Драйвово, по-бойовому, по-українськи», – зазначив Дмитро Лунін.

Перейти до вмісту