Ви тут:
Суспільство Україна 

Закликав місцевих мешканців скласти зброю: депутата Херсонської міськради підозрюють у колабораціонізмі

Депутат Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо», знаючи, що м. Херсон тимчасово окуповане збройними формуваннями РФ, записав відеозвернення для російського інтернет–видання. Він закликав місцевих мешканців скласти зброю та припинити бойові дії.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Також депутат організував та фактично брав участь у проведенні проросійського мітингу із пропагандою комуністичного, тоталітарного режиму, який транслювався у російських ЗМІ та у соціальних мережах.

З метою підтримки дій збройних сил РФ та окупаційної адміністрації держави-агресора, підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами оголосив про створення незаконного формування під назвою «Комитет спасення Херсонщины «За мир и порядок»». Під час засідання цього «комітету» було проведено голосування на підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру депутату Херсонської міськради у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Перейти до вмісту