Ви тут:
Суспільство Україна 

З початку війни в Україні загинули 158 дітей, ще понад 258 — отримали поранення

Більше 416 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. Станом на ранок 3 квітня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося – 158 загиблих. Зросла кількість поранених – їх більше 258.

Джерело: Генпрокуратура

“Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей”, – зазначили ювенальні прокурори.

За офіційно встановленими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській – 75, Донецькій – 73, Харківській – 56, Чернігівській – 47, Миколаївській – 32, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях.

30 березня внаслідок обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області отримала тяжкі поранення 14-річна дівчинка.  

1 квітня під час вибуху невідомого пристрою на понтонному мосту неподалік с. Припутні в Чернігівській області в автомобілі загинуло двоє людей та двоє отримали поранення, з яких один підліток.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.

Перейти до вмісту