Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З бюджету Полтавщини планують виділити 100 млн грн на харчування переселенців

На Полтавщині нині проживає 68 тисяч переселенців з сусідніх областей. Харчування внутрішньо переміщених осіб у громадах здійснюється за рахунок гуманітарної допомоги, волонтерів чи благодійних внесків. 

Тому з обласного бюджету планують виділити 100 млн грн на харчування ВПО. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на брифінгу зі ЗМІ. 

Він зазначив, що у громади направлятимуться не кошти, а безпосередньо набори продуктів харчування. 

“Зараз бачимо, що темпи гумдопомоги, благодійників знижуються і може статись таке, що переселенці можуть залишитись без їжі. Тому ми прийняли рішення, що з обласного бюджету буде виділено 100 млн грн для підтримки харчування переселенців. Формується мінімальна потреба на людину згідно з нормами харчування. Ми розраховуємо, скільки громаді потрібно продуктів харчування і закуповуємо цю продукцію. Безпосередньо кошти громадам надаватись не будуть. Обласна адміністрація буде закуповувати харчі і передавати у громади. Або ж отримувати допомогу від підприємств і передавати”, – розповів начальник ОВА. 

За словами Дмитра Лунін, на місяць харчування на 68 тисяч людей потреба складає у 80-88 млн грн.

“Якщо ці кошти розподілити між обласним бюджетом і громадами, то з бюджету Полтавщини потреба складає десь 40 млн грн. Це при умові, якщо гуманітарної допомоги не буде. Але знаємо, що у деяких громадах гуманітарної допомоги для харчування переселенців вистачає ще на місяць вперед. Тому зараз ситуація з переселенцями контрольована”, – запевнив Дмитро Лунін. 

Начальник ОВА додав, що рішення про виділення коштів буде прийнято до кінця цього тижня. 

 

 

 

Перейти до вмісту