Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З 1 квітня на Полтавщині забороняється вилов риби та навігація малих суден

Починаючи із 1 квітня забороняється навігація для маломірних суден на водоймах області, окрім військових і поліцейських.

Джерело: поліція Полтавщини

Також, заборонено вилов риби шляхом промислового, любительського та спортивного рибальства.

Нагадаємо, таке рішення прийняте Полтавською обласною військовою адміністрацією 30 березня 2022 року (Розпорядження № 37).

“Маємо гарантувати безпеку на водоймищах Полтавщини. Прошу із розумінням поставитися до цього. Таке рішення – заради безпеки жителів області й для того, щоб органи правопорядку та ЗСУ могли цілковито контролювати безпекову ситуацію в області. Не забуваймо, що об’єктами уваги ДРГ ворога може бути також й інфраструктура, пов’язана з водоймищами”, – повідомив Дмитро Лунін. 

У разі ігнорування зазначених заборон правопорушники нестимуть юридичну відповідальність у відповідності до чинного законодавства України.

«Навігація для маломірних суден та вилов водних біоресурсів на Полтавщині під час воєнного стану забороняється. Прийняте Полтавською обласною військовою адміністрацією рішення є надзвичайно важливим та актуальним. Сьогодні ми живемо в умовах широкомасштабної війни, яку розпочала росія проти України. Тож мусимо дбати про власну безпеку як у населених пунктах, так і в лісових масивах та на водоймах. Наша мета – спільно зі Збройними силами України та правоохоронними органами, у тісній взаємодії з громадськістю, максимально протидіяти диверсійно-розвідувальним групам та посібникам окупанта, а також захистити наші природні багатства від протиправних посягань браконьєрів. І ми це зробимо!», – повідомив начальник обласного Главку поліції Євген Рогачов.

 

Перейти до вмісту