Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

Весняна акція “ПоСАДИ”: Еколтава надсилатиме жителям Полтавщини набори насіння

Громадська організація “Еколтава” організовує весняну акцію “ПоСАДИ!” для людей, які через війну не можуть придбати насіння, щоб посадити городину та виростити овочі для себе.

В “Еколтаві” підготували базові набори насіння, які надсилатимуть людям у Полтавській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях.

“Ми зможемо надіслати насіння першим 200 зареєстрованим учасникам. Наступна кількість наборів буде залежати від фінансування та логістики насіння”, – повідомляють в організації.

Хто може отримати насіння:

-Люди, які не мають доступу до магазинів, щоб купити насіння;

-Люди, які потрапили у складні економічні обставини та не мають коштів, щоб купити насіння (особливо пенсіонери, багатодітні родини, люди з інвалідністю, люди, які втратили роботу);

-Люди, які прийняли вдома ВПО чи самі є внутрішньо переміщеними особами, що тимчасово проживають в будинках з присадибними ділянками;

-Люди, які проживають в населених пунктах, що були окуповані.

Читайте також: Громадам Полтавщини презентували всеукраїнську ініціативу “Сади перемоги”

В акції можуть взяти участь жителі Полтавської, Сумської, Чернігівської, Харківської, областей, які проживають у приватних будинках, мають присадибні ділянки, а також жителі багатоквартирних будинків, за умови, що їм є, де вирощувати городину.

Доставка безкоштовна. 

Що входить в пакет з насінням?

Насіння овочів: морква, редиска, огірки, столовий буряк, капуста, кабачок золотий, гарбуз, патісон, помідор, горох, арахіс, солодка кукурудза, кавун, диня, десертний гарбуз, квасоля.

Зелень: петрушка, цибуля сіянка, цибуля тиканка, кріп, базилік, шпинат, салат.

Комплектування насіннєвих пакетів може бути змінене.

Як отримати насіння?

До 1 травня 2022 року потрібно заповнити форму за посиланням  та очікувати на дзвінок для узгодження даних.

“Зверніть увагу! Якщо у Вас є знайомі, які з технічних причин не можуть заповнити гугл-форму (відсутність інтернету чи невміння ним користуватися), ви зможете заповнити форму повторно замість тієї людини, проте вказавши її контактний номер, а не свій. Нам буде приємно, якщо люди, які отримають насіння з часом зможуть нам надіслати фото чи відео своїх овочів та зелені”, – йдеться у повідомленні. 

Перейти до вмісту