Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні націоналізують судно Білорусі, що виконувало операції для РФ

ДБР ініціювало націоналізацію білоруського судна, що виконувало операції для Росії у водах України.

Про це повідомляє ДБР.

Слідчі теруправління ДБР Миколаєва спільно з співробітниками Держприкордонслужби виявили білоруське судно “Надежда” та суховантажну баржу, які знаходились в акваторії Ізмаїльського порту на Одещині. Кораблі були задіяні у логістичних операціях РФ на річці Дунай.

Також, під час перевірки суден у акваторії Чорноморська ДБР спільно з працівниками Регіонального управлінням морської охорони Держприкордонслужби та відділу Одеського прикордонного загону виявили судно Російської Федерації.

“Власники намагались заховати під час війни нафтоналивний танкер “Волгонефть -268” на Іллічовському судноремонтному заводі, змінивши “прописку” корабля на Замбію.
Також, для мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету України вартість суден була суттєво занижена, що могло призвести до значних збитків.
Працівники ДБР передали на зберігання судна до Адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їх націоналізації. Відтепер вони працюватимуть в інтересах держави задля розбудови та економічного розвитку України”.

Перейти до вмісту