Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні більше 800 населених пунктів залишаються знеструмленими, – Енергоатом

Понад 675 тис. споживачів в Україні залишаються без електропостачання, найбільше – на Донеччині.

Джерело: Енергоатом

“Станом на 18 квітня в Україні залишаються знеструмленими близько 813 населених пунктів, загалом близько 675,8 тисяч споживачів. Зокрема в Донецькій області – понад 292 тисячі споживачів, Харківській – 102 тисячі, Луганській – 108 тисяч, Київській – 85,9 тисяч споживачів”, – йдеться у повідомленні.

Без газу поки що 258 тис. абонентів. Найбільш складна ситуація із газопостачанням спостерігається в Запорізькій, Київській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській та Харківській областях.

За минулу добу фахівцям вдалося відновити електропостачання близько 53 тис. споживачів.

Зокрема, у Київській області – 36,3 тисячі споживачів, Миколаївській – 10,1 тисячі, Харківській – 4,5 тисячам, Херсонській – 1,3 тисячі, Запорізькій – 800 споживачам.

Газопостачання відновили для 7,1 тис. споживачів.

У деяких районах аварійно-відновлювальні роботи провести складно або неможливо через бойові дії та нові пошкодження.

“Енергосистема України вже понад місяць впевнено працює разом з мережею континентальної Європи ENTSO-E. Україна показує високу якість балансування енергосистеми та стабільну роботу своєї мережі. Частота в мережі – 50 Гц”, – зауважив Енергоатом.

У той же час усі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Перейти до вмісту