Ви тут:
Суспільство Україна 

В Ірпені на Київщині слідчі ДБР виявили 13 поховань містян

ДБР задокументувало злочини російських військових в Ірпені Київської області. Відтепер група слідчих продовжить роботу в Сумській області.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

“Жоден злочин не залишиться безкарним. Сьогодні ніхто в світі, крім самих винуватців трагедії, не сумнівається у тому, що людожерські вчинки в Ірпіні, Бучі та у інших містах України вчинили саме російські військові. Але крім політичного, морального осуду має бути і жорстока юридична оцінка”, – зазначив Олексій Сухачов.

За його словами, слідчі ДБР оглянули на Київщині близько 700 гектарів площі міста, а це понад 10 тисяч будинків та будівель. Переважно це житлові райони, де було обмаль інфраструктурних об’єктів, а лише школи, лікарні, дитячі садочки.

У ході слідчих дій були встановлені неспростовні докази злочинів проти людяності представників збройних сил російської федерації на території міста Ірпінь. Зокрема, це використання заборонених Женевською конвенцією боєприпасів, необґрунтована жорстокість, масове винищення населення.

Також в ході слідчих дій була виявлена велика кількість російської зброї та боєприпасів, військова амуніція, документи та інші ознаки приналежності. З-поміж іншого слідчими ДБР виявлено 13 поховань містян.

Задокументовано використання у житлових кварталах проти мирних мешканців:
▪️ протипіхотних мін, танкових снарядів та РСЗВ Град запальної дії;
▪️ аеробалістичної ракети “Іскандер-М”;
▪️ артилерійських шрапнельних снарядів, споряджених стріловидними вражаючими елементами та іншої забороненої зброї.

Слідча група Бюро продовжить роботу у Сумській області, де спільно із представниками Нацполіції фіксуватимуть злочини у населених пунктах області.

“Злочини проти людяності не мають терміну давності. Переконаний, що українські правоохоронні органи та міжнародні кримінальні інстанції не дозволять рф уникнути відповідальності за військові злочини в Україні. Росіяни, які сьогодні боягузливо заперечують свою причетність до звірств, все одно будуть відповідати перед законом”, – наголосив Олексій Сухачов.

Фото: ДБР

 

Перейти до вмісту