Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські десантники знищили модифікований БТР-80 рф з екіпажем

Днями підрозділ Десантно-штурмових військ перехопив та ліквідував модифікований російський бронетранспортер БТР-80 з екіпажем російських окупантів. 

Про це повідомили у Командуванні Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Окупантів разом із бронетехнікою ліквідували воїни 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.

На знищену російську бронетехніку було встановлено новий приціл та прожектор. На БТР-80 встановлено російський комбінований універсальний приціл ТКН-4ГА-01. До проведення модифікації БТР-80 наведення кулеметів на ціль здійснювалося за допомогою перископічного монокулярного оптичного прицілу 1ПЗ-2, після модифікації й встановлення російського прицілу ТКН-4ГА-01 візуально башти БТР-80 стали відрізнятися.

Також на російський БТР-80 встановлено новий лазерний прожектор ПЛ-1. Інфрачервоний лазерний прожектор ПЛ-1 дозволяє збільшити дальність розпізнавання цілі під час роботи нічних прицілів та приладів спостереження.

Прожектор ПЛ-1 формує зручну для оператора пляму випромінювання прямокутної форми з однорідним розподілом енергетичної яскравості випромінювання, тоді як лампові прожектори формують дзвоновий розподіл. Також прожектор ПЛ-1 характеризується досить меншим енергоспоживанням та підвищеним ресурсом роботи, якщо порівнювати з наявними аналогами, і має меншу масу та габарити.

Фото: Командування ДШВ ЗСУ

Перейти до вмісту