Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Україна стала державою, яка знає, що їй треба захищати свою землю – Володимир Зеленський

З перших днів війни українці показали, що є тією нацією, яка готова захищати себе. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції для міжнародних та українських ЗМІ в Києві.

Відповідаючи на запитання про те, чи готова Україна та її громадяни жити в умовах тривалої війни чи постійної готовності відповісти на можливі загрози, він сказав: «Ми будемо такою державою. До того ж я хочу вам сказати, що ми стали такою державою, ми вже така держава».

Водночас Володимир Зеленський зауважив: це не означає, що українці будуть войовничою нацією.

«Я вважаю, що, навпаки, коли ми переможемо, ми будемо державою, у якої буде найпотужніша армія, найдосвідченіша. Найдосвідченіший щодо захисту народ. І щодо гарантій безпеки – я вважаю, що ми станемо однією з найміцніших держав у Європі. Не тому, що ми особливі, а тому, що в нас немає іншого виходу. Це реалії, у яких ми живемо. Це реалії, з якими в нас сусідство», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що українці опинилися в умовах, коли не мали часу розмірковувати, готові вони боронитися чи ні. З перших днів війни наші громадяни просто стали на захист рідної землі.

«У нас немає іншого виходу», – додав він.

Президент також зробив акцент на тому, що завдяки єдності українського народу почала змінюватися й ультимативна риторика Росії.

«Саме через наш об’єднаний народ і нашу об’єднану державу, яка це продемонструвала з перших днів війни. І вже через декілька днів війни ми побачили, що з ультиматуму в меседжах, в риториці з боку РФ кудись зникали ті чи інші пункти», – резюмував Володимир Зеленський.

Перейти до вмісту