Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна буде боротися з агресією та паралельно шукатиме можливості для діалогу з Росією, – Зеленський

Україна буде боротися з агресією, але готова до перемовин із Росією, щоб закінчити війну дипломатичним шляхом.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на брифінгу після переговорів з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером у Києві, повідомили в Офісі Президента.

“Україна завжди говорила, що готова до перемовин і шукатиме будь-які шляхи для того, щоб закінчити війну”, – зазначив Володимир Зеленський.

Він додав, що паралельно з переговорним процесом відбувається значна концентрація російських військ на сході та півдні нашої країни.

“Так, паралельно на сході й на півдні триває накопичення військ. Велика кількість військ, техніки, озброєних людей, які збираються окупувати ще одну частину наших територій. Це буде складна баталія. Ми віримо в нашу боротьбу, віримо в нашу перемогу. Тому ми готові і боротися, і паралельно шукати ті чи інші шляхи в дипломатії, які можуть зупинити цю війну”, – наголосив Володимир Зеленський.

“Скажу вам відверто: поки що ми говоримо і про паралельний діалог”, – додав Президент.

Коментуючи ситуацію на фронті, Володимир Зеленський зазначив, що перебіг подій залежить від багатьох чинників.

“Залежить від того, наскільки ми будемо міцними. Залежить від того, наскільки швидкими будуть наші партнери з постачанням зброї. Залежить від того, наскільки керівник РФ готовий іти далі. Від багатьох речей. Найголовніше – все буде залежати насамперед від наших Збройних Сил, тому найважливіше – щоб ми були готові на будь-якому з цих напрямків”, – сказав Володимир Зеленський.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту