Ви тут:
Суспільство Україна 

У Маріуполі загинуло вже від 20 до 22 тисяч громадян, – омбудсмен

На 13 квітня, за попередніми даними Донецької ОВА, у Маріуполі загинуло вже від 20 до 22 тисяч громадян.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

“Геноцид рф українців у Маруполі – вбивства, зачистки, депортація. Вночі 11 квітня рашисти скинули заряд з невідомою хімічною речовиною на місто, постраждало троє осіб. Вітер поширив хімічні пари речовини містом та його околицям, жителі у селищах Сартана й Талаківка почали скаржитися на різке погіршення самопочуття – нехарактерний присмак у роті та інші ознаки хімічного отруєння. Мерія Маріуполя повідомила, що наразі мешканців сіл евакуюють”, – зазначила омбудсмен.

Аби здійснити зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців, до Маріуполя рашисти доправили 13 мобільних крематоріїв. Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

З метою проведення “фільтрації” якомога більшої кількості громадян, у соціальних мережах публікуються агітаційні листівки з рекламою еміграції на далекий схід росії. Людям, які погодяться на переселення, обіцяють по 170 тисяч рублів “підйомних”, 8500 рублів соціальних виплат за відсутності доходу, “житловий сертифікат” на 600 тисяч рублів та далекосхідна іпотека до 2% річних.

Регіони далекого сходу росії є депресивними через вкрай низький рівень життя та важкий клімат. Вивезенням громадян України до цих територій , країна-окупант планує «заповнити» населені пункти та змусити їх працювати в нелюдських умовах. Аналогічні методи застосовувалися росією у сталінські часи.

“Такі дії рф підпадають під визначення «геноцид», відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ злочину геноциду та порушень прав людини в Україні”, – зазначила Людмила Денісова.

Фото: АЗОВ – Маріуполь

Перейти до вмісту